Riseup: Ας μιλήσουμε για Ελεύθερα e-mail

Posted on Οκτώβριος 5, 2013

0NSA, Υπηρεσίες Δίωξης, καταστολής ελέγχου και παρακολουθήσεων, κυβερνήσεις, πολυεθνικές, όλοι εσείς που επιθυμείτε τον έλεγχο με κάθε τρόπο των ανθρώπων, έχουμε να σας πούμε κάτι:

Screenshot

Ότι και να κάνετε, όση δύναμη και αν έχετε, όσο φόβο και αν σπείρετε στο μυαλό των ανθρώπων, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν μαντρώνονται, αυτοί που ένας-ένας και όλοι μαζί θα αντιστέκονται, θα ξεσηκώνουν και θα ανατρέπουν τα άδικα σας.

Υπάρχει η βία της καταδυνάστευσης και υπάρχει η βία της απελευθέρωσης• υπάρχει η βία της βιοάμυνας και υπάρχει η βία της επίθεσης. Κι οι δυο αυτές μορφές της βίας ήταν και θα παραμένουν ιστορικές δυνάμεις.  […] Στις μονοπωλιακές βιομηχανικές κοινωνίες η βία αυτή είναι συγκεντρωμένη περισσότερο παρά ποτέ, στα χέρια της εξουσίας της κυρίαρχης τάξης, που διακλαδώνει την κυριαρχία της στο κοινωνικό σύνολο. Απέναντι σ’ αυτό το σύνολο, το δικαίωμα της απελευθέρωσης παρουσιάζεται, άμεσα, σαν ατομικό δικαίωμα.

Χ. Μαρκούζε

Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη τις θεωρίες σας, δεν έχει τα χρήματα σας, δεν έχει ανάγκη την προπαγάνδα και τα προσηλυτιστικά σας μέτρα. Ο κόσμος μπορεί να ανθίσει, θα το είχε κάνει, αν δεν υπήρχε αυτή χολέρα και η ανάγκη για εξουσία και προβολή.
Αυτά ακριβώς είναι και η βάση του συστήματος της εξουσίας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

Και εμείς πάντα θα αντιστεκόμαστε. Και στη καθημερινότητα μας έξω στους δρόμους, μα και στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα που εμείς θέλουμε να κρατήσουμε κρυφά, θα τα κρατήσουμε. Αυτά μπορεί να είναι από απλές φωτογραφίες, μέχρι το πως θα σας ανατρέψουμε. Δεν το ξέρετε και δεν θα το μάθετε ποτέ, επειδή εμείς δεν θα σας το επιτρέψουμε.

Είναι όμως και σημαντικό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μέσω της χειραφέτησης, να κατανοούν την δύναμη της συμπαγούς κοινωνίας, της τοπικής αυτοργάνωσης και την συλλογική παγκόσμια σκέψη, δρώντας τοπικά. Οι άνθρωποι μπορούμε να δρούμε αλληλέγγυα, οργανωμένα ανά ομάδες, ειδικότητες, εμπειρία σε τοπικές κολεκτίβες, παρακάμπτοντας πληρως και σε κάθε τομέα το σύστημα, ακόμα και το ίδιο το χρήμα και τα εμπορευματοποιημένα προιόντα.
Δεν θα επεκταθουμε, θα παραμείνουμε στα τεχνολογικά και θα μιλήσουμε για το πρότζεκτ: Riseup.

6

Τι είναι το Riseup:

Το Riseup πρόκειται για μια αυτόνομη κολλεκτίβα, με έδρα το Seattle των ΗΠΑ και μέλη που απλώνονται σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός ελεύθερου κόσμου, χωρίς καταπίεση ή ιεραρχία.
Αυτό το υλοποιεί, προσφέροντας τεχνικές υποδομές επικοινωνίας σε όσους εμπλέκονται στους αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό και άλλες μορφές καταπίεσης.
Οι υπηρεσίες του έχουν σταθεί σωτήριες, σε κοινωνικές αναταραχές, καθώς και σε χώρες με απολύτως αυταρχικά καθεστώτα και έχει πλέον να εξαπλώνεται και στα “δημοκρατικά” καθεστώτα, λόγω της καταπάτησης κάθε ιδιωτικότητας των ανθρώπων.

5

Ομοιότητες και διαφορές με άλλους Mail Providers:

Η “ομοιότητες”, σταματούν στο πως όπως και άλλες δημοφιλείς εταιρείες παροχής email σαν τις Google, Υahoo, Microsoft, κλπ, είναι δωρεάν, χωρίς χρήματα για παροχή υπηρεσιών.

Και οι διαφορές τους επίσης, θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε μια:
Το Riseup, υπάρχει μόνο και μονό για την ιδιωτικότητα των ανθρώπων. Επειδή αυτή είναι δικαίωμα και επιλογη.

Τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Σε όλες αυτές τις μεγάλες υπηρεσίες οι οποίες είναι δωρεάν, το προιόν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος χρήστης, τα δεδομένα και κομμάτια της ζωής του. Τα στοιχεία του αυτά μεταπωλούνται σε τρίτους με σκοπό το κέρδος από τις διαφημίσεις και όλοι πλέον ξέρουμε, έχουμε κάνει και τα σχετικά άρθρα, πως αυτές οι υπηρεσίες και εταιρείες, πρόθυμα δίνουν τα δεδομένα των ανθρώπων στις διωκτικές αρχές των κυβερνήσεων.

Riseup
To Riseup δεν υπάρχει για το κέρδος, δεν είναι καν εταιρεία αλλά όπως είπαμε, αποτελεί μια συλλογικότητα ακτιβιστών που εθελοντικά και αντιεμπορευματικά προσφέρουν ασφαλή επικοινωνία για τους χρήστες. Ακτιβιστές, όπως αυτοί που πριν 30 και παραπάνω χρόνια, “ίδρυσαν” το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό, βάζοντας ένα σημαντικό φράγμα στο πλήρες ξεπούλημα των πάντων και της ιδιωτικότητας των ανθρώπων στο διαδίκτυο. Η Riseup χρησιμοποιεί φυσικά, ανοιχτό λογισμικό στα συστήματά της, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδιωτικότητα και τις ασφαλείς επικοινωνίες ανάμεσα στους ανθρώπους και μάλιστα έμπρακτα, καθώς
δεν καταγράφει τις IP των χρηστών και κρατάει τα ελάχιστα και αναγκαία για την λειτουργία δεδομένα για τους χρήστες, τα δεδομένα αυτά δεν πάνε πουθενά σε τρίτους και σε καμία περίπτωση δεν συνεργάζεται με κυβερνήσεις και οποιαδήποτε συστημική μορφή εξουσίας και καταστολής.

circle-logoΤο Riseup, δεν είναι τυχαίο, δεν δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό, μα υπάρχει με αυτή την μορφή και ιδιότητα από το 1999 και αποτελεί ένα σημαντικό γνώρισμα μια αυτοργανωμένης ομάδας, παρέχοντας κινηματικές υπηρεσίες για επικοινωνία (mail), συνεχίζοντας να εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια, αποκλειστικά και μόνο με ατομικές πρωτοβουλίες και ελεύθερες συνεισφορές των χρηστών. Κοινός, όλα τα λειτουργικά έξοδα, καλύπτονται από ανθρώπους που το χρησιμοποιούν και στηρίζουν.
Βέβαια, καθώς οι δεκαετίες κυλούν και το διαδίκτυο εξαπλώνεται, οι ανάγκες για υπηρεσίες, όπως του Riseup μεγαλώνουν και η ομαδα ανάπτυξης του,καλείται να ανταπεξέλθει σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό χρηστών, κάτι που ως τώρα το καταφέρνει καλά.
Για τους σκοπούς αυτούς, την 28η Αυγούστου ξεκίνησε μια καμπάνια για τη συλλογή χρημάτων για την αγορά και λειτουργία ενός καινούριου server της Riseup και την πρόσληψη ενός ατόμου για να βοηθήσει στη διαχείριση των συστημάτων.

Αν συμμερίζεσαι το όραμα της Riseup για μια ελεύθερη κοινωνία, για τις ασφαλείς επικοινωνίες, για το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την ελεύθερη έκφραση…
Αν σιχάθηκες το γενικεύμενο καθεστώς επιτήρησης από κρατικές υπηρεσίες όπως η NSA, αν θεωρείς απαραίτητες τις αυτόνομες υποδομές, τότε κάνε μια μικρή συνεισφορά στην καμπάνια για την Riseup.

Nα θυμίσουμε πως την 18η Απριλίου του 2012, οι ομοσπονδιακοί μπάτσοι (FBI) κατέσχεσαν κινηματικό server του δικτύου της riseup στη Νέα Υόρκη. Στο σύστημα δεν υπήρχαν στοιχεία χρηστών ή πιστοποιητικών ενώ όλα τα περιεχόμενα είναι κρυπτογραφημένα. Το συγκεκριμένο σύστημα το διαχειριζόταν ιταλική κολεκτίβα και ανήκε στο κινηματικό “European Counter Network” (ECN).

Το riseup καταγγέλει την απρόκλητη επίθεση της κυριαρχίας ενάντια στην ανωνυμία στο διαδίκτυο και καθησυχάζει τους χρήστες του καθώς δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να εκτεθούν προσωπικά τους στοιχεία από το συγκεκριμένο σύστημα ή όποιο άλλο κατασχεθεί στο μέλλον αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τεχνικής πλευράς.
Να έχετε υπομονή, καθώς μπορεί να πάρει κάποιες ημέρες προκείμενου να σας έρθει η πρόσκληση. Αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε για φάρσες και για εγγραφές σε διάφορες ιστοσελίδες, να ΜΗΝ το κάνετε. Η χρήση του είναι σαφής και συγκεκριμένη και πιστεύω, πληρως κατανοητή με τα πιο πάνω.

anarchy_star_normal>>>> Η ιστοσελίδα του Riseup.

Αναδημοσίευση απο : osarena.net

Posted in: Internet