H Eλευθεριακή ομάδα των Αnonymous Αναρχικών Χακτιβιστών έκανε την παρουσία της

Posted on 30 Σεπτεμβρίου, 2013

0Οι Ανώνυμοι Αναρχικοί Ακτιβιστές (Anonymous Anarchist Action hacktivist group) είναι η πρώτη ελευθεριακή κολεκτίβα που αναδύεται από τους Anonymous, το πιο διάσημο παγκοσμίως δίκτυο hacking για τη δράση του, στα τέλη του 2010, που σχετίζεται με τα αντίποινα για τις επιθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Wikileaks.

Οι Ανώνυμους Αναρχικοί Ακτιβιστές, κατ’ ουσίαν, δεν είναι μια «διάσπαση» των Anonymous, αλλά μάλλον μια ομάδα αποκεντρωμένη και με ανοιχτή δομή, με έμφαση στους αντι-καπιταλιστικούς στόχους και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, που λειτουργεί στο εσωτερικό των Anonymous.

Στα πιθανά σχέδιά της είναι ακόμα να ενεργοποιήσει τρόπους ώστε και οι μη techy αναρχικοί να είναι σε θέση να βοηθούν και να συμμετέχουν στις δράσεις, εκτελώντας ένα απλό πρόγραμμα το οποίο μπορεί εν συνεχεία να ελέγχεται από την ομάδα, εξ’ αποστάσεως. Βεβαίως, μιλάμε απλά για μία πιθανότητα.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες, πριν εμπλακούν, να λάβουν κάποια προληπτικά μέτρα ασφαλείας.
Δίνουν μάλιστα και έναν οδηγό παραπέμποντας στο λινκ: pdf-archive.com/sikrit0-2-0
Τονίζουν ότι όσοι θέλουν να συμμετέχουν, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι η διεύθυνση IP τους δεν μπορεί να παρακολουθείται (ειδικά στο IRC). Προτρέπουν ακόμα και την χρήση ενός διαφορετικού ψευδώνυμου, από αυτό που χρησιμοποιούν οι χρήστες στην καθημερινή τους περιήγηση στο διαδίκτυο.

Screenshot-2
Με λίγα λόγια, στο κείμενο του αρχικού ανακοινωθέντος αναγράφονται τα κάτωθι:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, οι Ανώνυμους έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη για τη δράση τους εναντίον ιστοσελίδων, οργανισμών και οργανώσεων που προωθούν την λογοκρισία και τον έλεγχο.
Η ομάδα συνέβαλε στη διάδοση πληροφοριών και στην υποστήριξη των διαδηλωτών που απαιτούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους.

Αλλά, τόσο η δημοτικότητα του κινήματος όσο και το ενδιαφέρον που επέδειξε ο κόσμος αλλά και η ίδια η δομή του, είχαν ως αποτέλεσμα να ωθήσουν τους Ανώνυμους να προχωρήσουν πέραν της αποκεντρωμένης, συλλογικής τους δράσης. Καθώς οι αποφάσεις γίνονται ολοένα και πιο συγκεντρωτικές και οι νεοεισερχόμενοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα, οι Anonymous κινδυνεύουν να μετατραπούν σε μια ακόμα μεταρρυθμιστική αλλά μη αποτελεσματική ομάδα, από καλοπροαίρετους ρήτορες, που ενώ είναι καλοί στη θεωρία υπόκεινται σε συμφέροντα τρίτων και παραλύουν από τον φόβο της εξουσίας.

Γι αυτό εμείς, ως μέλη της ομάδας των Anonymous και ως αναρχικοί, έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε μια αυτόνομη ομάδα για να βοηθήσουμε την εξάπλωση των ιδεών του αναρχισμού, του αντι-καπιταλισμού , του αντιρατσισμού και της αυτο-οργάνωσης.
Θέλουμε να παρέχουμε τις δεξιότητες, τα εργαλεία και την εμπειρία της άμεσης δράσης˙ της δράσης εκείνης που έχει το επίκεντρό της στους δρόμους και να επωφεληθούμε από τα νέα μέσα και τις τεχνικές της χακτιβισμού.

★ Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε καταπίεση και μαχόμαστε τον καπιταλισμό.

Είμαστε η Ανώνυμους Αναρχική Δράση.
Έχουμε υιοθετήσει μια στάση και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα.
Έχουμε υψώσει το ανάστημά μας στους υποστηρικτές της λογοκρισίας,
έχουμε αντεπιτεθεί και
έχουμε κερδίσει.
Ελέγχουμε τα εργαλεία και τις τακτικές που θα κάνουν την επανάστασή μας να πετύχει, στο όνομα της ανθρωπότητας.
Θα καταρρίψουμε, στο σύνολό του, το σύστημα της καταπίεσης, τους καπιταλιστές απατεώνες, τους πολιτικούς που παίζουν μαζί σας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, τους ρατσιστικούς και πατριαρχικούς τρόπους τους, την πρόθεσή τους να ελέγχουν τις ζωές των ανθρώπων, όλους αυτούς που προσπαθούν να λογοκρίνουν και να ελέγχουν μία από τις πιο αναρχικές μορφές επικοινωνίας˙ το διαδίκτυο.
Θα πολεμήσουμε όλους εκείνους τους εταιρικούς ψεύτες, που οι απληστία τους για το χρήμα ξεσπάει πάνω σας.

★ Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος!
Αυτή, είναι μόνο η αρχή !

★ Όσο υπακούμε, είμαστε ανοιχτοί σε μια εσφαλμένη κατεύθυνση .
Εφ όσον δεν είμαστε ενημερωμένοι, είμαστε ανοιχτοί σε ψέματα .
Όσο εμείς δεν ελέγχουμε τις επικοινωνίες μας, είμαστε ανοιχτοί στην χειραγώγηση των τρίτων.
Όσο εμείς δεν επικεντρωνόμαστε στα φλέγοντα ζητήματα, δεν θα πετύχουμε.
Όσο χρησιμοποιούμε τα κερδοσκοπικά εργαλεία των εταιρειών, είμαστε σκλάβοι στην απληστία τους.
Ελευθερώστε το μυαλό σας, τον εαυτό σας!

★ Είμαστε οι Anonymous .
Είμαστε αναρχικοί .
Είμαστε πολλοί και θα λειτουργήσουμε ως ένας.
Είμαστε η ομάδα των Ανώνυμους Αναρχικών Χακτιβιστών

anonymous_anarchist_anarchaos

Σαν κίνηση, ήταν αναμενόμενη, κατόπιν της έμφυτης δράσης του εθνικιστικού στοιχείου στους αποκαλούμενους Anonymous και της εκμετάλλευσης όλου αυτού, ακομα και με “Anonymous” Facebook pages, μα και για κυβερνο-εκβιασμούς και όχι στο κατεστημένο.

Την είδηση, την ελέγξαμε, με διάφορους τρόπους και από κάμποσες πηγές (δείτε μια και άλλη μια)

Πηγή : http://osarena.net/news/h-elitheriaki-omada-ton-anonymous-anarchikon-chaktiviston-ekane-tin-parousia-tis.html